Inlandse Eiken

Inlandse Eiken Meubels kopenEik (Quercus) is een geslacht van loofbomen. Tot dit geslacht behoren zowel bladverliezende als altijd groenblijvende bomen. Wanneer in het Nederlands over de eik gesproken wordt, gaat het meestal over de zomereik. Eikenhout wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. In het algemeen is eiken sterk en hard, maar toch redelijk makkelijk te bewerken en af te werken.

De eik is voor het voortbestaan vooral afhankelijk van de Vlaamse gaai en van de eekhoorn. Een eikel valt niet ver van de boom en kan onder het bladerdak van de boom niet uitgroeien. Hij is dus aangewezen op dieren om de eikel verder van de boom te verplaatsen. Eekhoorns begraven voorraden eikels voor de winter. Als een eekhoorn omkomt of de voorraad niet of onvolledig aanspreekt of vergeet, is dat een ideale plaats voor de eikels om te kiemen.

Eiken Meubilair Meubels kopenEiken is een houtsoort die zowel binnen- als buitenshuis voor bijna alles toegepast kan worden. Meubels, deuren, parket, kozijnen en trappen, wijn- en biervatten, maar ook in de scheepsbouw en sluisdeuren worden wel van eikenhout gemaakt.

Door zijn grote taaiheid is eiken uitermate geschikt om grote klappen op te vangen vandaar dat het gebruikt wordt voor gereedschap, met name voor stelen van hamers en bijlen.

Appie maakt er unieke en exclusieve meubelen van:

 

Copyright © 2011, Lumber Jack, betaalbare unieke meubels. Alle Rechten Voorbehouden.